Menu

Evropski teden mobilnosti

Dogodek

Evropski teden mobilnosti
Dogodek:
Evropski teden mobilnosti
Kdaj:
Pon, 17. September 2018, 07:00 h - Sob, 22. September 2018
Kje:
Mestna hiša - Brežice
Kategorija:
Kultura

Opis

Občina Brežice v sodelovanju z Zavodom za šport in Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, že vrsto let sodeluje v izvajanju promocije ob Evropskem tednu mobilnosti, ob koncu septembra. V letu 2018 načrtujemo ob finančni podpori Ministrstva za okolje in prostor aktivnosti še razširiti. Osrednje prizorišče letošnjega Evropskega tedna mobilnosti in Dneva brez avtomobila, ki bosta potekala med 17. in 22. septembrom, bo ulica pred Mestno hišo (Cesta prvih borcev).

Na CPB načrtujemo 10 parkirnih mest spremeniti v prostor za druženje s klopmi in stojali za kolesa, s Predvsem pa bo ETM 2018 v znamenju dogajanja. V sodelovanju z Komunalo Brežice, Knjižnico Brežice, Osnovnimi šolami in vrtci želimo pripraviti pester program. Načrtujemo postavitev razstave osnovnošolcev, živo knjižnico, aktivnosti za otroke, prikaz postopkov oživljanja in nudenja prve pomoči ter  tržnico z lokalnimi proizvodi.

Na voljo bo tudi brezplačen prevoz z mestnim avtobusom, glavnina aktivnosti pa se bo odvijala na CPB.   Z rajanjem, plesnimi točkami, ustvarjanjem, igranjem na glasbila in petjem, risanjem s kredami po asfaltu na temo prometa in še s čim so jo popestrili otroci iz Osnovnih šol. Tudi zaposleni v občinski upravi se bodo pobudi pridružili in na delo prišli peš, s kolesom ali si delili prevoz.

Več informacij o programu, točnih urah in lokacijah sledi.
Pridružite se pobudi za več trajnostne mobilnosti in mesta po meri ljudi, ne avtomobilov!

Ponedeljek, 17.9.2018 - Sreda, 22.9.2018 / Mestna hiša Brežice


Prizorišče

Lokacija:
Mestna hiša
Naslov:
Cesta prvih borcev 22
Poštna številka:
8250
Mesto:
Brežice

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik