Menu
  • Prebrano 2769 krat

Osvojili smo tudi Grundtvig

Mladinski center Brežice letošnje leto stopa tudi na pot izvajanja projekta mobilnosti ter vseživljenjskega učenja programa Grundtvig. Dosedaj je center od l. 1999 izvedel ogromno projektov na področju mobilnosti preko programov Mladi v akciji (EVS, mednarodne izmenjave), Erasmus in Leonardo da Vinci (delovne prakse v tujini). Novo pot pa smo si letošnje leto omogočili z novimi programi, ki imajo podlago v osveženi infrastrukturi.

Projekt, v katerega smo stopili v začetku tedna (na prvi otvoritveni konferenci v Španiji, Andujar) s partnerji iz 5-ih evropskih držav, se imenuje Re-cycle. Projekt je nadgradnja in nadaljevanje projekta Posavje izziv in priložnost – PosIP. V okviru projekta se bomo osredotočili na izmenjavo praktičnih znanj s perspektivnih področij zaposlovanja, ter na preučevanju potreb družbenega okolja, v katerem se ta znanja lahko praktično razvijejo v zaposlitev. Znanja in področja na katera bomo skozi projekt posegali, se nanašajo na IKT,  avdiovizualni sektor, kulturne storitve, turizem, ter zagotavljanje storitev, ki so povezane z vsakodnevnim življenjem – pomoč na domu, pomoč invalidom itd.

Ciljne skupine bodo poleg mladih, invalidov, tudi starejši, s katerimi bomo sodelovali v medgeneracijski izmenjavi znanj. Pozdravljamo dobre prakse vključevanja na trg delovne sile, in kličemo po odličnem partnerstvu s Španijo, Italijo, Francijo, Poljsko in Portugalsko. Februarja naslednje leto pa planiramo tudi prvo gostiteljstvo v okviru partnerstva, v našem Mc hostlu.

Več info na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik