Menu
  • Prebrano 881 krat

VTISI IZ SEMINARJA 'DEVELOPING DIGITAL YOUTH WORK'

V prejšnjem tednu je v Budimpešti na Madžarskem potekal seminar 'Developing Digital Youth Work' (Razvijanje digitalnega mladinskega dela) v okviru programa Erasmus+, kjer smo se srečali mladinski delavci iz Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Italije, Velike Britanije in Severne Irske, Avstrije, Švice, Latvije, Finske, Madžarske, Cipra in Portugalske.

Na seminarju smo skozi oblike neformalnega učenja in predstavitev dobrih praks spoznavali pomen digitalnega mladinskega dela in načine za implementacijo digitalnih orodij v naše organizacije.

Najbolj zanimiv del je bil, ko smo obiskali t.i. Makerspace v Budimpešti. Gre za prostor, kjer mladi lahko izdelajo nek lasten produkt z uporabo robotike, mikročipa, 3D tiskalnika, laserskega tiskalnika, ipd. Tudi sami smo bili kreativni in izdelovali lastne izdelke s pomočjo 3D in laserskega tiskalnika.

Seminar je bil zelo zanimiv, ker sem pridobila veliko novih znanj in spoznala mnogo ljudi iz različnih držav, delila lastne izkušnje ter videla kako delujejo različne mladinske organizacije po Evropi.

mc Small

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik