Menu
  • Prebrano 759 krat

Logbook v Sloveniji - promocija med mladimi in info

Prihaja Logbook

Mladinski center Brežice je na pobudo občine postal del mreže KEKS, ki povezuje občine in mladinske centre in s sistemom Logbook spremlja kakovost mladinskega dela in skrbi za razvoj kompetenc mladinskega delavca ter razvoj mladinskega centra.

Naš mladinski center je na pobudo občine postal del mreže KEKS, ki povezuje občine in mladinske centre in s sistemom Logbook spremlja kakovost mladinskega dela in skrbi za razvoj kompetenc mladinskega delavca ter razvoj mladinskega centra. Logbook je edinstven analitični model za izboljšanje in zagotavljanje kakovosti v mladinskem delu, skozi katerega si postavimo cilje in jih tudi merimo. V letu 2018 in 2019 bodo občine Ljubljana, Novo mesto in Brežice skupaj z mladinskimi centri in ostalimi organizacijami, ki v občini delajo z mladimi ali za mlade, pilotno izvajale aktivnosti programa Logbook. V Sloveniji bo v pilotni projekt vključenih 18 mladinskih centrov in organizacij. V celotno mrežo KEKS so vključene občine na Švedskem in Irskem, ki so v tovrstnih procesih dela že povsem izurjene. Projekt je nastal v sklopu projekt Europe goes Local, ki ga vodi Zavod Movit, zavod za razvoj mobilnosti mladih.

Ker smo prepoznali sistem kot dober in učinkovit, ki nam bo osmislil naše delo, meril učinke našega dela in preverjal kakovost dela zaposlenih in prostovoljcev , bomo s prvo anketo o storitvah vaše mladinske organizacije ali mladinskega centra ter postavljanjem ciljev pričeli že letos.

Naslednji teden, 22. Oktobra 2018 bomo pričeli z reševanjem letnega vprašalnika, pri čemer vas bodo vodili mladinski delavci iz vašega mladinskega centra. Ta vprašalnik nam bo pokazal vaše počutje v mladinskem centru in zadovoljstvo s programom organizacije ter vaše vloge v njej. Vprašanja so preprosta in vsebujejo tudi razlago, rešujete jih lahko »online« ali v papirni obliki.

Reševanje vprašalnika bo potekalo med 22. oktobrom in 11. novembrom 2018.

Vprašalnik je namenjen spremljanju kakovosti našega dela, vaši odgovori so popolnoma anonimni – vaših odgovorov nihče ne bo videl, zato bodite čim bolj iskreni in odkriti.

Pred pričetkom odgovarjanja na vprašanja vas prosimo, da:

  • Pozorno preberite vprašanja.
  • Pri odgovarjanju razmišljate o običajni praksi, torej, kako se na splošno odvijajo aktivnosti, vsebine, odnosi in podobno v vaši organizaciji.
  • Če niste povsem prepričani, kaj vas sprašujemo ali kako odgovoriti, si poglejte razlago vprašanj v knjižici s pojasnili ali pa za pomoč vprašajte mladinskega delavca!
  • Če menite, da na posamezen odgovor ne morete odgovoriti, označite »ne vem«.
  • Bodite iskreni in podajte svoje iskreno mnenje! Vprašalniki so anonimni-vaše ime in priimek ne bosta vidna.

Pomembno! Zavedamo se, da vprašalnik vsebuje veliko vprašanj, vendar je za našo analizo zelo pomembno, da odgovorite na vsa!

Temu bo sledil pregled vaših odgovorov, kar nam bo koristilo, da skupaj z vami-mladimi postavimo načrte in program za leto 2019 in nadaljevali z uporabo celostnega sistema Logbook.

 

Dodatne informacije: Maja Hostnik, Mreža MaMa, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.; 041 804 069.

- vprašalnik: vprašalnik.pdf

- plakat: Logbook_plakat-A4.pdf

 

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik