Menu
  • Prebrano 278 krat

VABILO na uvodni dogodek projekta VSI SMO EU – Dialog mladih

#VABILO na uvodni dogodek projekta VSI SMO EU – Dialog mladih

KDAJ: V sredo, 7. marca 2019, ob 11.00 uri

KJE:  ABC HUB, BTC City, Letališka 3 (pod Emporiumom), 1000 Ljubljana

KDO: Pogovor bo moderirala Simona Muršec, predsednica  Društva  Parada ponosa, dialoga pa se bo kot gost udeležil tudi Roni Kordiš (@had), bloger, ki bo predstavil svoje poglede na vlogo družbenih omrežij pri aktivnem državljanstvu.

ZAKAJ: Ker je pomembno, da imajo mladi stalen in neposreden dialog z odločevalci na lokalni, nacionalni in evropski ravni. Skozi pogovor se bomo osredotočili na pomen družbenih omrežij pri spodbujanju mladih za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, 26. maja
2019 in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in kakovost mladinskega dela.

Na uvodnem dogodku bodo imeli mladi priložnost z gostom spregovoriti o temah politične participacije in aktivnega državljanstva, skozi razpravo pa bomo skupaj oblikovali splošne predloge za evropske odločevalce in kandidate_ke na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, ki jih bodo mladi na dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem.

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico:

1.  tema: Mladinski sektor

2.  tema: Prihodnost zaposlovanja mladih

3.  tema: Aktivno državljanstvo mladih

4.  tema: Uporaba socialnih omrežij kot orodje za aktivno participacijo


Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do srede, 6. marca 2019.

Dodatne informacije: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

mag. Maja Hostnik,
direktorica Mreže MaMa

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik