Menu
  • Prebrano 4446 krat

Srečanje Mladinskega centra in Euroculture

Mladinski center Brežice in organizacija Eurocultura iz Italije sta se v sklopu projekta Recycle organizirala srečanje v Brežicah in Vicenzi. Na srečanju v Brežicah, ki je potekal od 4.-6. maja so se predstavnik obeh organizacij seznanili s potekom aktivnosti, ki jih organizaciji izvajata v sklopu projekta.

Predstavniki McB so gostom predstavili delovanje zavoda, program in seveda tudi aktivnosti, ki so jih izvedli v sklopu projekta.

Pri projektu Recycle, kot pri vseh projektih Grundtvig, gre tudi tukaj za izobraževanje odraslih, ciljna populacija pa so bili brezposelni, ki so bili motivirani in zainteresirani za pridobitev dodatnih veščin, ki jim bodo v življenju še kako prav prišle. Nezaposleni, ki so se odločili za sodelovanje v našem projektu, so tako dobili poglobljeno računalniško znanje, znanje angleškega jezika ter komunikacije, kot tudi znanje projektnega in kreativnega dela. Namen teh delavnic je bil okrepiti samozavest brezposelnih, jih spodbuditi k razmišljanju o lastni prihodnosti ter talentih ter jim pokazati, da so aktivni člani družbe in da imajo kot takšni velik vpliv na njen razvoj.

Konec meseca maja, pa so predstavniki ZPTM obiskali italijansko organizacijo v Vicenzi, kjer so jim predstavniki italijanske organizacije Eurocultura prav tako predstavili njihov projekt in aktivnosti, ki so jih izvajali v sklopu projekta. Organizacije iz Italije se je v sklopu projekt predvsem osredotočila na migrante, ki jim je omogočila različna izobraževanja in usposabljanja, jezikovne tečaje , ipd.

Podobni projekti  tako istočasno potekajo v Italiji, Španiji, Franciji in na Poljskem. Slovenski udeleženci tako niso dobili le poglobljen vpogled v situacijo na trgu dela v Sloveniji, ampak tudi v partnerskih državah. Spoznali so namreč delovanje trga dela, sodelovali so tudi pri okroglih mizah, izmenjavah mnenj ter primerov dobrih praks.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik