Menu
  • Prebrano 4546 krat

Homemade Home mednarodna mladinska izmenjava

homemadeHome-logoZPTM (enota: Mladinski center Brežice) je gostitelj multilateralne mladinske izmenjave, ki bo trajala 10 dni. Izmenjava vključuje 40 udeležencev iz 8 evropskih držav (Španija, Irska, Italija, Romunija, Poljska, Portugalska, Nizozemska in Slovenija) in predstavlja priložnost za mlade vključene, da v 10 dneh skupnega druženja preko kreativnega dela gradijo skupno ustvarjalno Evropo.
Med 10-dnevno mednarodno izmenjavo bodo udeleženci glede na področje zanimanja (fotografija, izdelovanja unikatnih izdelkov&arts, glasba, gledališče, kreativno pisanje), razdeljeni v različne skupine, posamezne skupine pa bodo vodili usposobljeni mentorji. Velik poudarek bo namenjen skupinski končni prireditvi, ki bo potekala v prostorih ZPTM,  kjer bodo sodelovali predstavili svoje delo širši lokalni skupnosti. Prav tako, pa bodo v času izmenjave promovirali program in aktivnosti Mladi v Akciji.

Dejavnosti bodo temeljile izključno na >aktivnem učenju skozi praksi/ob delu. Udeleženci si bodo tako pridobili nova znanja na področju ustvarjalnosti, pobliže se bodo seznanili s tematiko "Home" brezdomstva, revščine. Projekt bo pri mladih spodbujal podjetništvo in kreativnosti, udeleženci bodo prav tako in pridobili oziroma izboljšali spretnosti na področju izdelovanja unikatnih izdelkov, fotografskih tehnik, slikarstva,  gledališča (gledališke tehnike, gibanje), tehnike kreativnega pisanja in ustvarjanje glasbe. Skozi celoten projekt bodo mladi sodelovali v kreativnih delavnicah, ki bodo temeljile na grajenju timskega duha in bodo vsebovale predstavitve posameznih sodelujočih držav, ekskurzijo, skupinske debate in spoznali pa se bodo tudi s predstavniki društva Kralji ulice. Mladi bodo lahko skozi neformalne oblike poučevanja diskutirali in izražali svoje mnenje o brezposelnosti, ustvarjalnosti in podjetništvu.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik