Menu
  • Prebrano 3364 krat

Projekt Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

ZPTM in Občina Brežice sodelujeta pri projektu Dialog mladih 2.0: Vključujemo!

Dialog_mladihMladinski svet Slovenije in Mladinska mreža MaMa si prizadevata k vzpostavitvi okolja, ki bo mladim omogočil razvoj v avtonomne in odgovorne odrasle posameznike. Pri tem je aktivno sodelovanje mladih pri odločitvah in dejavnostih na lokalni ravni ključnega pomena, če hočemo zgraditi bolj demokratično in vključujočo družbo. Bistvo vključevanja in aktivnega državljanstva je, da imamo mladi MOŽNOST, PROSTOR in PODPORO, da lahko sodelujemo in vplivamo na odločitve ter se lahko vključujemo v akcije in aktivnosti, s katerimi prispevamo h kakovosti življenja v lokalni skupnosti in širše, v celotni družbi.
S tem namenom sta MSS in Mreža MaMa pripravila nacionalni projekt strukturiranega dialoga mladih, mladinskih organizacij, organizacij za delo z mladimi, mladinskih svetov lokalne skupnosti ter lokalnih in nacionalne oblasti z namenom doseganja skupnih ciljev na področju boljše socialne vključenosti mladih, s poudarkom na njihovi zaposlitvi ter zavedanju pridobljenih kompetenc.
 
V ta namen se je prejšnji teden v Mladinskem centru Celje odvijalo dvodnevno usposabljanje (so)koordinatorjev in mladinskih predstavnikov ter lokalnih odločevalcev. Namen usposabljanja je bil, da se med seboj spoznamo, izmenjamo izkušnje ter se čim bolje pripravimo na lokalne dvodnevne dogodke, ki so pred nami. ZPTM sodeluje pri projektu kot partnerska organizacija, ki bo tudi v Brežicah v januarju organizirala dvodnevno delavnico za mlade in lokalne odločevalce. Usposabljanja sva se udeležila Katja Čanžar, podžupanja Občine Brežice ter Aleš Šekoranja iz ZPTM (enota Mladinski center Brežice).

A.Š.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik