Menu
  • Prebrano 1813 krat

Delavnica za animatorje in prostovoljce

V sredo, 23. 3. 2016 smo v prostorih Mladinskega centra Brežice izvedli delavnico neformalnega izobraževanja. Delavnica je bila izvedena v sklopu projekta " Žuram s prijatelji, ne z drogo!", ki ga preko LAS-a v Mladinskem centru Brežice izvajamo že vrsto let. 
Interaktivna delavica je bila namenjena v prvi vrsti animatorjem in prostovoljcem, ki se v sklopu svojih hobijev ukvarjajo z otroci in mladino. Obisk nas je pozitvno presenetil in delavnica se je razvila v koristno druženje skozi katerega smo osvojih kar nekaj uporabnih metod, ki bojo udeležencem koristila v prihodnosti. Delavnico je vodila mag. Danijela Švajger, sociologinja, ki ima bogate izkušnje pri delu z mladimi. 
Osvojili smo osnovna znanja pri vodenju preventivnih delavnic, s praktičnimi vajami smo spoznali metode za vodenje skupine mladostnikov, seznanili pa smo se tudi z komunikacijskimi veščinami ter uporabili nekaj trikov, ki nam koristi pri delavnici samopodobe. Popoldanska delavnica se zavlekla v konkreten večer, saj smo razvili kar nekaj konstruktivnih debat na temo zasvojenosti, ter si izmenjali veliko koristnih izkušenj pri delu na terenu, ki nam bodo še kako prišle prav pri delu na terenu. 
Ker je bil odziv na delavnico zelo pozitiven, bomo v MC Brežice kaj kmalu organizrali še več takšnih interaktivnih srečanj.  
delavnicafb1 delavnicafb3delavnicafb2

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik