Menu
  • Prebrano 2054 krat

Projekt "POSTANI MC FACA" v Mladinskem centru Brežice

Projekt »Postani MC faca« s sloganom »več znaš, več veljaš, še več če znanje tudi predaš« je nastal v želji medgeneracijskega povezovanja otrok in aktivnega preživljanja prostega časa. V našem okolju je namreč veliko mladih s talenti, ki so lahko navdih za ostale, ki morda še niso našli dejavnosti s katero bi se lahko izrazili ali bi jih navdihovala. Tako v Mladinskem centru Brežice vsak mesec iščemo mlade face, stare nad 15. let, ki imajo hobi, ki so ga pripravljeni deliti. S svojim znanjem obogatijo otroke na krajši brezplačni delavnici oz. druženju, v zameno pa dobijo priložnost, da z našo pomočjo predstavijo svoj talent širši publiki. Kandidati se lahko prijavijo na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..  


mc faca plakat univerz

S projektom smo pričeli meseca decembra, ko je bil naša faca Luka Rudman. Luka je mlad perspektiven fotograf, ki je svoj prvi fotoaparat dobil v osmem razredu, sedaj pa že kvalitetno slika različne dogodke in festivale v našem okolju. Luka je pripravil poučno in zabavno delavnico na kateri so se otroci naučili veliko novega in se preizkusili tudi v slikanju s profesionalnim fotoaparatom ter zagotovo spodbudil zanimanje za fotografijo udeležencem.

faca rudman2 Custom faca luka razstava 

16. decembra je v Mladinskem centru Brežice otvoril fotografsko razstavo »Urejen kaos«, ki je na ogled še do četrtka, ko jo bo nadomestila risarska razstava Martine Olić in Eme Ajster, ki sta postali MC faci meseca januarja. Se sprašujete zakaj kar dve faci? Obe gimnazijki namreč združuje ista ljubezen, do risanja ilustracij in animacij. Obe imata tudi cilj nadaljevati šolanje v tej smeri.  

risba martina ema CustomŠe pred otvoritvijo njune razstave pa v sredo, 25.1.2017, punci ob 17. uri vabita otroke od 8. leta naprej na risarsko druženje v igralnico Mladinskega centra Brežice. Torej lepo vabljeni otroci, ki radi rišete v njuno družbo, s svojo strastjo do risanja vas bosta zagotovo navdušili in vas naučili tudi risarskih trikcev. Obisk je brezplačen. Prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..  
 

 

 

faca januar CustomŽe naslednji dan, četrtek 26.1.2017 pa bosta ob 19. uri otvorili svojo prvo risarko razstavo v avli Mladinskega centra Brežice, ki bo na ogled vse do konca meseca februarja.

Namignemo vam še, da bomo meseca februarja odplavali v športne vode, za faco meseca februarja smo namreč izbrali Kajo Budič, karateistko katere hobi postaja že zelo resen.  Kdaj bo svoje znanje z otroki delila Kaja boste izvedeli kmalu.


Projekt lahko spremljate na internetni strani http://mc-brezice.si/druzinski-center ali na Facebook strani Družinski center Brežice. Lepo vabljeni na dogodke v sklopu projekta.

Mladinski center Brežice

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik