Menu
  • Prebrano 894 krat

PiMP ni to, kar mislite.

1 pimp 17 4Uspešno smo zaključili že tri delavnice.

PiMP ekipa je v tem tednu zaključila s tretjo izobraževalno delavnico, italijanskim jezikom.  V zadnjih mesecih smo mladi pridobivali tudi novo znanje na delavnici Napredne informacijske tehnologije in delavnici Komuniciranje z javnostjo. Uspešno smo zaključi tri delavnice,  trenutno pa spoznavamo možnosti inovativnega podjetništva v turizmu na delavnici Turistično podjetništvo.

Prvi sklop turističnega znanja

Na delavnici Napredne informacijske tehnologije smo spoznali digitalizacijo podatkov, sodobno zasnovo informacijske tehnologije v podjetju, internetno ekonomijo turizma, poslovne modele internetnih turističnih posrednikov, poslovanje z elektronskimi posredniki (Tripadvisor, Trivago, booking.com, Groupon, ...) itd. Praktično smo se tudi preizkusili z iskanjem turističnih aranžmajev pri elektronskih turističnih posrednikih, izkusili vlogo turističnega posrednika in iskalca turističnih storitev, spoznali oglaševanje na Facebooku in Instagramu in osvojili kompetence, s katerimi lahko lokalnim turističnim ponudnikom pripomoremo pri pojavnosti na digitalnih omrežjih in oblikovanju turističnih ponudb, s tem pa privabijo tako domače in tuje goste na inovativen in sodoben način.  V sklopu tečaja italijanskega jezika smo spoznali osnove besedišča iz turizma in tako italijanskim gostom v občini ne uide vsaj uvodni »Ciao, come stai?«. Trenutno se »pimpovci« urimo na delavnici Turistično podjetništvo. Seznanili se bomo z oblikami podjetništva in potrebnimi kompetencami, pripravili poslovni načrt za predvideno mladinsko zadrugo, preučili tveganja in izzive v podjetništvu in se z interaktivnim in timskim delom drug od drugega veliko naučili. Odkrivali bomo možnosti podjetništva v turizmu in iskali nove inovativne ideje za razvoj turizma v Posavju. Delavnica bo približala posebnosti in izzive turistične panoge, mladim pa omogočila razmišljanje o lastnem podjetniškem udejstvovanju.


PiMPovci smo nastopali s Katarino Malo in se smejali z Denisom Avdićem

3 pimp 17 4Da nastopanje in uspešna predstavitev na službenih razgovorih ne bodo več »španska vas«, smo na delavnici Komuniciranja z javnostjo in družbeno udejstvovanje skupaj s pevko Katarino Malo pridobili potrebne kompetence za uspešen nastop, retorične veščine, kot tudi znanja s področja PR-ja,  organizacije dogodkov in komuniciranja preko družbenih omrežij. Udeleženci projekta smo osnove nastopanja in trike za uspešno delo v medijih dodatno spoznali še na okrogli mizi z Denisom Avdićem. Denis je bil, po mnenju udeležencev, prava inspiracija in motivacija za njihovo nadaljnjo izobraževalno kot poklicno pot. Projekt PiMP je namreč namenjen tudi zaposlitvi 18 mladih v Posavju. Z znanji in izkušnjami, ki smo jih prejeli od prekaljenega medijskega mačka, smo si še dodatno okrepili kompetence na področju javnega nastopanja,  sproščen pogovor na okrogli mizi pa je Avdić popestril s številnimi zabavnimi zgodbami.
Izvedba delavnic se nadaljuje tekom leta 2017 in 2018, čakajo nas  še izobraževanja iz področja poslovnega komuniciranja, marketinga, spletnih in socialnih omrežij, grafičnega oblikovanja in številna praktična znanja za razvoj strategije turizma in razvoj novih možnosti trženja in promocije lokalne turistične ponudbe.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik