Menu

PiMPovci polni novih idej za turizem

PiMPovci polni novih idej za turizem

Pimpovci so na zadnji delavnici Turistično podjetništvo in inovativnosti v turizmu predstavili razmišljanje in delo v okviru 40-urne delavnice pod okriljem predavatelja Francija Čeča.

Spoznali so oblike podjetništva, se seznanili z viri financiranja, prijavami na evropske razpise in se skupnimi močmi lotili raziskovanja podjetniškega načrta za mladinsko zadrugo. Pri tem so identificirali ključne kupce, finance, produkt in iskali nove inovativne ideje za razvoj turizma v občini Brežice.

V sklopu delavnice se razvili številne zanimive ideje za dodatno turistično ponudbo v Posavju. Želeli bi si enotno znamko v regiji, povezanost in urejenost turističnih ponudnikov, predlagali so možnosti dodatne športne in gostinske ponudbe v sklopu razvoja akumulacijskega jezera na Savi (če bi to dopuščale prostorske in okoljske možnosti) in s tem povezane dodatne ponudbe mini vasice za turistično bivanje. Ideje so za enkrat v začetni fazi, potrebujejo dodatno strokovno in poslovno dodelavo in so pokazatelj participacije in angažiranosti mladih pri razvoju turističnih in podjetniških možnosti v okolju. Mladi imajo tako tudi možnost vzpostavljanja vezi  z gospodarstvom in političnimi odločevalci v okolju, kar jim prinaša predvsem dragocene izkušnje.

Veseli nas, da so mladi podali svoja opažanja, mnenja in ideje in se tako vzpodbudno odmikajo od apatičnosti, ki se očita mladi generaciji.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik