Menu
  • Prebrano 833 krat

Na delavnici tudi Chuck Norris :)

Na delavnici tudi Chuck Norris :)

V sklopu projekta PiMP in delavnice »Product market fit«, ki je bila zastavljena skozi prizmo digitalnega marketinga, so udeleženci prejeli številna praktična znanja, ki jim bodo koristila pri zaposlovanju.

Podjetja, ki iščejo mlade z znanji digitalnega marketinga, si prav gotovo lahko želijo zaposlenih, ki znajo pripraviti digitalno kampanjo, upravljati družabne medije, poznajo digitalne načine pridobivanja strank, upravljanja in oglaševanja in ohranjanja stika s strankami/gosti.

Na delavnici so bile mladim predstavljene možnosti, ideje, programi in platforme, ki so na voljo za uspešen razvoj tako poslovne ideje, lastnega produkta in pridobivanja strank. Poiskali so primere dobrih praks in izpostavili koncepte, ki so uporabni za vzpostavljanje lastne kredibilnosti ali ugleda blagovnim oziroma storitvenim znamkam.

Udeleženci se pridobili znanje za delo s ključnimi orodji in koncepti, ki so nujni za razumevanje in pripravo digitalnih kampanj, trženje in pridobivanje strank/gostov. V ta namen so spoznali številna orodja, ki jim pri tem lahko koristijo: Tweetdeck, Crowdtangle, Buffer, Google Forms, Bit.ly, Slack, IFTTT, Trello, Mailchimp, YAMM, video orodja in koncepte nagradnih iger.

Prav tako smo se seznanili s pravili in načini spletnega oglaševanja in analitike. Seznanjeni so z aktualnimi trendi za uspešen nastop storitve ali izdelka na trgu in znajo slednje prenesti v različne sfere delovanja: npr. za delo v turizmu, zaposlitve v sklopu digitalnega marketinga, pri razvijanju lastne poslovne ideje in njeno implementacijo na trgu.

Delo je potekalo v skupinah, kot posamično, razvijali so kreativne ideje in sodelovali v procesu nastajanja kampanje. Pripravili so lastne izdelke, preizkusili digitalna orodja  v praktičnih primerih, pripravljali in razvijali idejo za MC Hostel: pripravili marketinški načrt za pridobivanje gostov hostla.

V sklopu delavnice, pa so se tudi pozabavali z virtualno inteligentno pomočnico Alexo, ki je na delavnico »pripeljala« kar Chucka Norrisa. Kratek video lahko pogledaš tukaj.

V decembru bodo udeleženci projekta nadaljevali z usposabljanjem na delavnici Praktikum Poslovnega komuniciranja.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik