Menu
  • Prebrano 935 krat

Mladi, ne zamudite enkratne priložnosti, pridite na PiMP!

Mladi, ne zamudite enkratne priložnosti, pridite na PiMP!

V projekt se je do sedaj vključilo že več kot 40 mladih, polovica je že bila uspešnih pri zaposlitvi. V januarju 2018 pričenjamo nove delavnice in vabimo mlade k sodelovanju. Omogočamo vam sodelovanje na kvalitetnih in brezplačnih delavnicah, kjer pridobite koristna, praktična znanja za hitrejšo zaposlitev.

Zanimiva, praktična izobraževanja
Do sedaj smo opravili že okoli 230 izobraževalnih ur na številnih delavnicah: napredne informacijske tehnologije, italijanski in nemški jezik, turistično podjetništvo, marketing v turizmu, javno nastopanje, digitalno komuniciranje in digitalni marketing in poslovno komuniciranje. Mladi so na delavnicah prejeli kvalitetna znanja in dodatne kompetence, na podlagi katerih so na trgu dela hitreje našli priložnost za zaposlitev. V sklopu omenjenih delavnic so tako izkusili vlogo turističnega posrednika in iskalca turističnih storitev, spoznali tuje jezike, se seznanili s pisanjem evropskih razpisov, razvijali podjetniški načrt za mladinsko zadrugo, iskali nove inovativne ideje za razvoj turizma v občini Brežice. Osvojili so tudi zelo zaželena znanja digitalnega marketinga, razdelali svoje podjetne ideje, v praksi nagovorili svoje kupce in se preizkusili v vlogi podjetnika, spoznali temeljna pravila, metode in tehnike za izboljšanje poslovne komunikacije in se pripravili na službene razgovore ter nastopanje. V sklopu projekta so imeli priložnost sodelovati tudi na Festivalu Brežice, moje mesto. Del ekipe je prostovoljno organiziral pohod iz Ljubljane v Brežice »Marš v Bresce«, kjer so se izkazali kot odlični organizatorji in pokazali tudi znanje prejetih kompetenc na delavnicah.
 
Na PiMP je prišla tudi ministrica
Ob obisku Vlade v Posavju je projekt PiMP na obisku v Mladinskem centru Brežice spoznala tudi Alenka Smerkolj, Ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Direktorica ZPTM Brežice Matejka Gerjevič in vodja projekta PiMP Monika Gabrič sta predstavili aktivnosti, prav tako tudi izzive v sklopu projekta.

Nove delavnice v 2018
V prihodnjem letu boste mladi imeli priložnost za sodelovanje še na delavnicah iz grafičnega oblikovanja, turističnih priložnosti in dobrih praks, pri razvoju Zelene sheme in tržne ponudbe v turizmu, pri promociji lokalne turistične ponudbe in organizaciji prireditev.  »Spimpaj svoj lajf in pridi na PiMP« so rekli že mnogi mladi, ki so se v sklopu projekta zaposlili. Špela Abram, že zaposlena udeleženka projekta pravi, da je PiMP super priložnost, da koristno porabiš prosti čas in se naučiš nečesa novega (in predvsem uporabnega) na zelo sproščen in zabaven način. Luka Rudman, ki je skozi projekt dobil motivacijo za samozaposlitev dodaja, da je zelo koristno pridobivanje novih znanj iz raznih področij. Tudi tistih ki te ne zanimajo, ampak sploh ne veš kdaj ti lahko pridejo še kako prav.
Projekt, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, traja do septembra 2018. Mlade, stare od 15 do 29 let, vabimo k sodelovanju na novih delavnicah v januarju 2018. Prijavnico najdeš tukaj.

IMG 20170508 175114 SmallIMG 20170508 162441 SmallIMG 20170403 1148311 SmallIMG 20170403 114648 Small

 

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik