Menu

PiMP je velika priložnost za mlade

PiMP je velika priložnost za mlade

Brežice, 9. april 2018 – »Projekt mi je prinesel odlično priložnost za zaposlitev v turizmu in je velika priložnost za mlade,  ki bodo pridobili nove in predvsem možnost prve zaposlitve,« je o projektu PiMP, Priložnosti in izzivi mladih v Posavju, povedala udeleženka Maja Kopinč. Mlade vabijo k sodelovanju na neformalnih delavnicah, kjer prejmejo znanja za hitrejšo zaposlitev, vključijo se lahko kadarkoli.

V aprilu se bodo na zabaven način spoznali z mladinskim delom, vodenjem projektov in uporabnimi finančnimi znanji. Do poletja bodo izpilili še marketinške kompetence, dodatna turistična, računalniška  in podjetniška znanja.  Do sedaj so opravili več kot 400 izobraževalnih ur, vse delavnice potekajo na zabaven in kreativen način, saj so namenjene povezovanju mladih med sabo in z delodajalci v okolju.

26 mladih, ki so sodelovali na projektu, je že bilo uspešnih pri zaposlitvi. Sodelujejo tudi številni študenti zaključnih letnikov, ki se zavedajo, da je na pot zaposlovanja treba stopiti že v času študija. Mladi imajo možnost sodelovanja na delavnicah vse do poletja. Čaka jih tudi pridobivanje izkušenj na festivalu Brežice, moje mesto. Tako kot lani, se bodo tudi letos podali na posebno tridnevno pohodniško avanturo Marš v Bresce.

Cilj projekta, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, je zaposlovanje mladih in pridobivanje dodatnih kompetenc.

MC Brežice, M.G.

 

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik