Menu
  • Prebrano 8309 krat

Predavanje: holistično zdravljenje

V četrtek, 6. 5. 2010, smo v Mladinskem centru gostili zdravnico, dr. Nevenko Šolajić-Božičević, ki je 38 let predavala na Medicinski fakulteti, a prišla do spoznanja, da klasična medicina ne zadošča za popolno ozdravitev človeka. Potrebno je odkriti in odpraviti pravi vzrok bolezni in ne le blažiti njenih posledic!


Nekega dne je začela iskati odgovor na vprašanje, zakaj človek zboli, če se rodi zdrav. Odgovor je našla v svetih indijskih spisih Vedah in Bibliji. Človek zboli, ko pride v konflikt s samim seboj, ko pade iz telesno-mentalnega ravnovesja. To pa je v današnji tekmovalni in destruktivni družbi vsesplošen pojav. Zakaj? Zaradi neznanja, je poudarila predavateljica. Človeku primanjkuje osnovno, temeljno znanje o njemu samem, o njegovem bistvu, zavesti, pravi naravi. Napačno je, da se vse oz. večina znanja in učenja o človeku osredotoča na telo, ki je le delček naše biti in je povsem minljivo in razpadljivo. Človeka pa sestavljajo še vse bolj fine substance: čustva, podzavest, potlačene misli, prejšnja življenja, kolektivno nezavedno, višja zavest idr.

Vse to, kar je spoznala, je črpala iz svetih spisov in raziskav egipčanske astrologije, s katero se je ukvarjal kozmobiolog Reinhold Ebertin. Kozmobiologija je, kot je razložila, znanstvena disciplina, ki preučuje človeka celostno – holistično – vse bioenergetske strukture telesa. Uči, da je v vseh nas, v vsakemu posebej univerzalna, kozmična, božanska zavest, ki pa se je žal ne zavedamo, saj se osredotočamo le na svoj ego. Ego nas nenehno navdaja z nemirom, begom in strahom pred posledicami svojih neuspehov in nezadostnih dejanj. Strah sproži simpatično (avtonomno) živčevje, to mišične krče, napetost, pospeši utrip, dvigne tlak, razdraži živce, pospeši izločanje hormonov in končno privede celo telo do neravnovesja. Sledijo bolezni.

Da bi bil človek zdrav, bi moral živeti brez strahu, svobodno, neobremenjeno. Za to pa se mora odreči svojemu egu, tako rekoč umreti, se odpreti znanju, ga iskati, se spraševati, čuditi in tako odkrivati svojo univerzalno, božansko zavest. Za to je potrebno imeti voljo in se potruditi! Ob tem človek odkrije svoje resnično poslanstvo in talente za razvijanje. S tem odpravi probleme in se vsega razbremeni. Vsaka težava ima svoje mesto učinka v telesu. Za ozdravljenje je to potrebno ozavestiti in razčistiti svojo podzavest. Ta je lahko obremenjena tudi z negativno karmo prednikov. Zato je, kot je dejala predavateljica, holistična in kozmična terapevtka, smiselno narediti analizo svoje natalne-genetske karte, kar tudi ona izvaja. Zanjo so potrebni podatki o dnevu, mesecu, letu in uri ter kraju rojstva. Ta nam potem pomaga pri čiščenju in celostnem zdravljenju duha in telesa, v katerem potem zares lahko zasije univerzalna zavest – pravo jaztvo – ki je večno, nesmrtno in življenju podari smisel in polnost ter občutek, da se mu dogajajo čudeži.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik