Menu
  • Prebrano 3749 krat

Tečaj: Blender 3D

Z Blender tečaja v Brežicah na kratko: impresivno!

Seveda ne samo zato, ker sem bil tam jaz ampak, ker je gostoljubnost in prijateljski odnos ljudi, ki bivajo v Brežicah - impresiven! Skoraj sem že pozabil, obstajajo tudi kraji, kjer ljudje na ulicah pozdravljajo neznance, in to neglede na generacije! No, to je vsekakor nekaj, kar bom sedaj z veseljem bolj pogosto prakticiral tudi sam... Torej, hvala vam Brežičani za tako prijetno lekcijo! :)

Prva naloga tečaja: risanje 3D gobBlender tečaj je potekal v popolnoma prenovljenem in čudovito opremljenem objektu - MC Brežice, kjer smo se tri dni družili in raziskovali širine, globine in višave Blenderja. Pisana skupina je presentljivo hitro dojemala Catmull-Clark podpovršinsko modeliranje in ostale trike, ki se skrivajo v Blenderju tako, da smo načrtovan program hitro presegli in se spoznali tudi z nekaterimi naprednejšimi orodji. Seveda veliko je ostalo neizrečenega, vendar smo v treh dneh predelali veliko več, kot sem pričakoval! Resda sem imel zopet srečo z udeleženimi tako, da so višji tempo narekovali tisti, ki so s podobnimi orodji že seznanjeni, mlajši so jim živahno sledili, in moje možgansko trimčkanje na njihove serve z vprašanji je bilo prav zabavno. Profesor Jože me je sicer označil za Eustahije Brzića, vendar najmlajšega Timija hitrost očitno ni motila, zato smo pospešeno dogajanje kar nadaljevali, nazadnje kar debelo uro čez zastavljeno, in to zaradi navdušenja in same inercije entuzijazma seveda! \o/ :)

Med enim od redkih premorov sem imel čast spoznati tudi Matejo, ki je tečaj organizirala, vendar se tečajniki odmora niso udeležili, tako da je bilo najino srečanje žal prekratko. Torej Mateja hvala za organiziranje prijetnega druženja pri vas v Brežicah in za kratko  kavico, če bi vedel bi si prav gotovo naročil vsaj podaljšano! :)

Med sprehodi po mestu sem našel najimenitnejšo akustično dvorano, kar sem jih kdaj slišal (and believe me, I've been in many of them, from Warsaw, Paris, Amsterdam,... ha, with Venice and Rome included!) \o/

O da, dvorana tudi zgleda odlično! V ozadju je koncertni klavir na katerega sem v prazni dvorani odigral mojo priljubljeno Orffovo varijacijo. Nihče se ni pritožil, hmm, morda pa le ni bilo tako moteče, sam sem vsekakor užival! :)

Mario s tečaja je omenil, da je možno dvorano ugodno najeti. Torej odločitev je že padla kje v Sloveniji bo podelitev Blender diplom! \o/ Upam, da bomo kmalu napolnili vsa mesta... Jože, kaj praviš? :P

Vsekakor si takih srečanj želim še več, in upam, da se kmalu zopet srečamo!

~Igor~

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik