Menu
  • Prebrano 3555 krat

Dijaki ETRŠ osvojili 1. mesto

Dijaka EtrŠ Brežice osvojila 1. mesto

V četrtek, 3. junija 2010, je v mali dvorani Državnega zbora že tradicionalno potekala zaključna pireditev projekta Pomladni dan 2010. Letošnji Pomladni dan v Evropi je bil namenjen "Evropskemu državljanstvu in temeljnim pravicam".

Dijaki ETrŠMlade udeležence so nagovorili predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar, minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič ter vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, mag. Mihaela Zupančič. Dogodka so se udeležili tudi veleposlaniki držav članic Evropske unije.
Na prireditvi smo prejeli nagrado za 1. mesto za videoreportažo ŽIVLJENJE V EVROPSKI UNIJI, med srednjimi šolami v Sloveniji, avtorjev Afrdite Mustafai in Črta Lipeja, pod mentorstvom profesorice Mojce Ogorelc.
Videoreportaža se tematsko navezuje na mnenja Evropskih državljanov o življenju v EU, njihovih pravicah in poznavanju Lizbonske pogodbe, ki smo jo posneli v Brežicah. Prav tako smo v našo reportažo vključili tudi izjavi prostovoljcev Mladinskega centra Brežice, Mattea iz Italije in Sebastiena iz Francije, ki sta v Sloveniji v okviru Evropske prostovoljne službe.


Mojca Ogorelc, prof.
Ekonomska in trgovska šola Brežice (EtrŠ)

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik