Menu
  • Prebrano 2355 krat

Projekt 'Žuram s prijatelji, ne z drogo' letošnje šol leto obiskal že skoraj vse šole

Mladinski center Brežice, že deveto leto zapored, na osnovnih šolah v občini Brežice izvaja preventivni projekt 'Žuram s prijatelji, ne z drogo!'. V mesecu maju smo s projektom obiskali OŠ Artiče, OŠ Cerklje ob Krki in OŠ Bizeljsko.

Glavni namen projekta je informiranje in osveščanje mladih o problematiki dovoljenih in nedovoljenih drog ter promovirati zdravo in varno zabavo nasploh.

Pri izvedbi projekta sodelujejo institucije, ki se vsaj deloma tudi ukvarjajo s problematiko zasvojenosti. To so: Center za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog Brežice, Center za socialno delo Brežice, Policijska postaja Brežice ter Lokalna akcijska skupina (LAS) Brežice.

Projekt poteka v zaključnih razredih OŠ v okviru naravoslovnega dne, vključuje pa kratka predavanja medicinske sestre, socialne delavke in policista, po predavanjih pa sledijo delavnice, ki jih izvaja mag. Danijela Švajger, sociologinja in poznavalka problematike zasvojenosti, predstavnica Mladinskega centra Brežice.

S projektom želimo mladim prenesti sporočilo, da za dobro zabavo droga ni potrebna, ampak so pomembni prijatelji, samospoštovanje in ljubezen do življenja nasploh.

OS_Cerklje_ob_KrkiOS_DobovaOS_Globoko

 

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik