Menu
  • Prebrano 1254 krat

»V Posavju žuramo brez drog in alkohola!« v Osnovni šoli Pišece

Dne 18.11.2015 smo v okviru preventivnega regijskega projekta Preventivni mozaik Posavja (PmP), pri katerem sodeluje Mladinski center Brežice kot koordinator strokovnih služb za območje brežiške občine, v OŠ Pišece za učence devetega razreda izvedli preventivne aktivnosti za mladostnike »V Posavju žuramo brez drog in alkohola!«. Osnovni namen preventivnega programa je mladostnikom podati osnovne informacije o vidikih zasvojenosti, pri čemer je poudarek na alkoholni problematiki, predstaviti različne institucije in organizacije, ki se ukvarjajo s področjem zasvojenosti ter promovirati zdrav življenjski slog. Mladinski center Brežice skrbi za izvedbo preventive - na temo zasvojenosti, droge - na osnovnih šolah v občini Brežice od leta 2004.

Preventivne aktivnosti so v OŠ Pišece potekale interaktivno, pri čemer so imeli mladostniki obilo možnosti za izražanje mnenj in postavljanja vprašanj. V prvem delu srečanja so bili učenci deležni treh krajših predavanj (socialne delavke iz CSD Brežice, medicinske sestre iz ZD Brežice in policista iz PP Brežice), v drugem delu so sledile preventivne delavnice, ki so potekale tri šolske ure in kjer smo z učenci med drugim govorili o odnosu do alkohola, varna zabava, kvalitetno preživljanje prostega časa, pozitivna samopodoba, vrste nasilja, kam po pomoč itd. Učenci so bili sodelujoči in sproščeni. Ob koncu srečanja na evalvaciji so povedali, da so jim bila predavanja in delavnice zelo všeč in da so veliko novega se naučili, kar so potrdili tudi anonimni anketni vprašalniki, ki so jih izpolnili na koncu delavnic. Predvsem so jim bile všeč pripovedi resničnih zgodb, življenjski primeri in izkušnje ljudi ter to, da so lahko naglas povedali svoje mnenje, ki je bilo slišano in sprejeto.

Ravnateljica šole je ob odhodu voditeljice delavnic povedala, da si želi sodelovanja z našo ekipo tudi v prihodnje, saj so tematike, ki jih obravnavamo, za učence zelo dobrodošle.

Zahvaljujemo se šoli za sodelovanje in vsem udeležencem izvedenega programa. Predvsem pa želimo učencem 9. razreda iz OŠ Pišece uspešno pot naprej, da bodo modro sprejemali svoje odločitve in uživali življenje.

Za McB zapisala: mag. Danijela Švajger

slika1

 

 

 

 

 

 

 

slika3

 

 

 

 

 

 

 

slika2

 

 

 

 

 

 

 

 

slika4

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik