Menu
  • Prebrano 1109 krat

Mladinski center Brežice tudi letos gosti mednarodne prostovoljce

Letos jeseni sta se kolektivu Mladinskega centra Brežice pridružila, v sklopu projekta Creative living - EVS (Evropska prostovoljna služba), prostovoljca iz Francije in prostovoljec Ukrajine. Z nami bosta eno leto. Delala pa bosta predvsem na področju dela z mladimi, na področju multimedije in organizacije dogodkov in aktivnosti na različnih področjih, predvsem v sklopu aktivne participacije mladih.

12309116_528889957277801_987935347_nProstovoljca bosta tako s pomočjo kulturnih in multimedijskih dogodkov med drugim organizirala aktivnosti, ki bodo promovirale prostovoljstvo, neformalno učenje in pa tudi program Erasmus+. S pomočjo kreativnih učnih metod se bosta prostovoljca tako pod budnim očesom mentorjev in koordinatorja na zabaven, a vendarle poučen način naučila več o mladinskem delu, delu z mladimi, o multimediji ter hkrati spoznala kulturo Slovenije in drugih evropskih držav, Evropsko unijo in program Erasmus+. To znanje pa bosta potem prenesla tudi na lokalne mlade.

V sklopu EVS službe sta že izvedla nekaj aktivnosti na osnovnih in srednjih šolah, aktivno sta  kot prostovoljca sodelovala tudi pri nudenju pomoč migrantom in beguncem v okolici Brežic, pripravila aktivnosti za otroke, jezikovne delavnice za najmlajše, aktivnosti na področju fotografije in obdelave fotografij, pomoč pri izvajanju projektov v Mladinskem centru ipd.

Njuno doživljanje življenja v Brežicah ter rezultate njunega dela pa lahko spremljate na blogu.

Vsi, ki bi si želeli izvedeti več o programu EVS ali bi si želeli tudi osebno spoznati naša prostovoljca, skupaj z njima pripravljati različne delavnice in projekte ter si tudi sami želite postati prostovoljci, ste vljudno vabljeni v Mladinski center Brežice. Za več informacij pa se obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in obiščite http://evs.mc-brezice.si/.

IMG_7057


Projekt je sofinanciran v sklopu programa Erasmus+.

erasmus__logo_jpg


Mladinski center Brežice

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik