Menu
  • Prebrano 1358 krat

»Žuram s prijatelji, ne z drogo!« v Osnovni šoli Velika Dolina

V prazničnem decembru smo dne 21.12.2016 naše preventivne aktivnosti na temo droge in zasvojenost izvedli v Osnovni šoli Velika Dolina. Glavni cilj preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivi rabi alkohola in drugih psiho-aktivnih snovi ter promoviranje varne zabave, zlasti v času prazničnih dni, ki so pred nami. Aktivnosti se je udeležilo trinajst učencev iz 9. razreda.
V prvem delu izvedenega programa so učenci poslušali krajše predavanje socialne delavke iz Centra za socialno delo Brežice ter predavanje medicinske sestre iz Metadonskega centra Brežice. V drugem delu so sledile preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno v sproščenem vzdušju. Učencem smo odgovorili na marsikatero vprašanje in dilemo. Med drugim smo spregovorili o: različne vrste zasvojenosti, kje lahko poiščemo pomoč, kvalitetni medosebni odnosi, zaupanje, preživljanje prostega časa, pomen pozitivne samopodobe in kako jo krepiti. Anketa, ki smo jo izvedli ob koncu srečanja, je pokazala, da je bil učencem naš program všeč, pri čemer so izpostavili predvsem odprt pogovor, možnost izražanja mnenj, medsebojno poslušanje in razumevanje.
Vsem učencem želimo varen žur ob koncu leta in vse dobro v prihodnje. Hvala tudi vsem izvajalcem za sodelovanje. Z izvedbo preventivnih aktivnosti nadaljujemo na ostalih osnovnih šolah v prihodnjem letu. Ekipa Mladinskega centra Brežice želi vsem skupaj SREČNO 2017!

Za McB zapisala: mag. Danijela Švajger, univ. dipl. soc.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik