Menu

Zgodba o pogumu in vztrajnosti

V Mladinskem centru Brežice smo organizirali zanimivo predavanje, kjer smo smo prisluhnili zgodbi o pogumu, vztrajnost in neusahljivi volji do življenja.

Z nami je bil Mitja Duh, ozdravljeni odvisnik od trdih drog, ki se je po 16 letih narkomanske omame in zaporne kazni na Dobu, tudi po zaslugi športa, vrnil na pravo pot.

Mitja nam je predstavil svojo življenjsko zgodbo, o temačnem obdobju svojega življenja, prežetega s spletkami, kriminalom in drogami. Slišali smo iskreno pripoved o trdih in neizprosnih padcih v začaran krog drog, mučnih bojih s psihozami za zidovi zapora na Dobu ter nepredstavljivih junaških povratkih v svet živih, ki se je končal s težavnim povratkom v normalno življenje in boljše dni. Navdihujoša zgodba, ki nam govori, kako se ne smemo nikoli predati in kako lahko s sanjami ter izjemno notranjo močjo premagamo najtežje življenjske prepreke.

Mitja je sicer ustanovitelj in predsednik Športno-humanitarnega društva Človek, licencirani športni vaditelje, ter prehranski svetovalec poleg tega pa tudi redno deluje kot laični terapevt pri pomoči odvisnikom od nedovoljenih drog, tudi drugače pa pomaga ljudem v stiskah.

Če ste predavanje zamudili, si lahko življenjsko zgodbo Mitje Duha preberete v avtobiografiji z naslovom Tek za življenjem.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik