Menu

E-CIKLIRAJ V BREŽICAH

Pred dnevi smo na Gimnaziji Brežice izvedli zanimivo delavnico na temo recikliranja e-odpadkov (e-odpadek = Električna in elektronska oprema je oprema, ki za svoje pravilno delovanje potrebuje električni tok ali elektromagnetno polje).

Delavnico je organizirala in strokovno izvedla Družba ZEOS, d.o.o., skupaj s pomočjo Mladinske Mreže Mama, Mladinskega centra Brežice in Komunale Brežice.

Namen delavnice E-cikliraj je bil informativno-ozaveščevalni narave, dijaki pa so spoznali osnove zbiranja in ločevanja e-odpadkov.

V sklopu projekta "Gospodarjenje z e-odpadki" pod sloganom E-cikliraj, Družba ZEOS, d.o.o., poleg delavnic ozaveščanja, izvaja tudi druge aktivnosti. Na eko otokih in drugih lokacijah širom Slovenije postavljajo ulične zbiralnike in zelene kote (trgovski centri) za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij.

V ulični zbiralnik lahko oddamo e-odpadke v velikosti do 40x25x25 cm, to so:
Mali gospodinjski aparati (električni mešalniki, likalniki, tehtnice, ure, grelniki vode, ožemalniki, opekači kruha, salamoreznice, …)
Računalniška oprema in zabavna elektronika (mobilni telefoni, telefoni, računalniki, tiskalniki, zvočniki, tipkovnice, radijske sprejemnike, kasetofone, gramofone, računalniške miške, kalkulatorje, polnilci, fotoaparati, slušalke, DVD predvajalnike, kamere,…)
Ostala mala oprema in orodja (sušilnike in kodralnike las, električna orodja, sesalniki, ventilatorji, brivnike, svetilke,…)
Igrače (Vse igrače, ki za svoje delovanje potrebujejo električni tok iz omrežja, baterije ali akumulatorje.)
Prenosne baterije in akumulatorji (baterije AA, AAA, AAAA, DC, 9V,…)

V Občini Brežice lahko najdete ulične zbiralnik in zelene otoke na lokacijah:

ecikliraj

Vir fotografije: http://e-odpadki.zeos.si/ 

Več o projektu. http://e-odpadki.zeos.si/

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik