Menu

SoDeloValnica mladih na področju begunstva

EVS prostovoljka Sveta iz Mladinskega centra Brežice sodeluje kot prostovoljka/somentorica tudi na delavnici keramike, pri projektu SoDeloValnica mladih na področju begunstva.

Delavnice oblikovanja keramike organizira Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera v sklopu projekta 'SoDeloValnica mladih na področju begunstva', ki poteka med 1. aprilom in 30. oktobrom 2017, delno pa ga financira financira Urad RS za komuniciranje. S projektom povezujejo mlade iz lokalnih okolij s prosilci za azil v ustvarjalne učne procese. Ob mentorski spodbujajo proces sodelovanja in skupne izdelave prototipov rokodelskih izdelkov, ki pa je hkrati tudi proces medkulturnega dialoga, osebnega stika med ljudmi različnih kultur, krepitev zavedanja o prispevku priseljencev k razvoju družbe in promocija odprte, vključujoče družbe ter družbene solidarnosti.

DSC 5553 Custom

Delavnice oblikovanja keramike potekajo vsak torek med 16. in 18. uro v Ateljeju za poslikavo in oblikovanje keramike Apok. Vodi jih akademska kiparka prof. Dragica Čadež ob pomoči somentorice Svete EVS prostovoljke v Mladinskem centru Brežice.

Kot somentorica pripravlja in izvaja delavnico keramike. Udeleženci delavnice so mladi Eritrejci. Čeprav so se prvič srečali z glino, je bila mentorica, kiparka Dragica Cadez, navdušena nad njihovim izjemnim obvladovanjem medija, angažiranostjo, disciplino in natančnostjo.

 

Poleg omenjene delavnice keramike, pa bodo znotraj projekta SoDeloValnica mladih na področju begunstva, izvedli tudi:

1. Delavnice oblikovanja tekstilij na NTF (študentje z mentoricami prof. Marijo Jenko, prof. Eleno Fajt in asist. Petjo Zorec)
 
2. Delavnice grafičnega oblikovanja (izdelava igre Spomin) s študenti likovne pedagogike (mentorici Samira Kentrić in prof. Zora Stančič)
 
3. Delavnice izdelovanja keramike (mentorica akad. kiparka Dragica Čadež)
 
4. Delavnice kulinarike (mentorji Ngen Palmas - Kamerun, Amjad Al-Achkar - Sirija in Afshin Shirazi - Iran)
 
5. Delavnice oblikovanja izdelkov iz lesa s študenti arhitekture
 
 

Foto: Terra Vera

Vtise naše prostovoljke, lahko preberete tukaj.

 

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik