Menu

Video delavnica za srednješolce

Kot je že običaj, v decembru vsako leto Mladinski center Brežice, skupaj s Socialno akademijo, pripravi zanimivo video delavnico za dijake ETRŠ Brežice. Tako je bilo tudi letos, ko so mladi spoznali delovanje video kamere oz. se naučili, kako svoj pametni telefon kreativno uporabiti tudi za zanimive video izdelke. Seznanili so se z osnovami filmske in video slike, scenaristike, režije, snemanja in montaže.

Po delavnicah smo zbrali nekaj vtisov udeležencev:

Delavnica mi je bila zelo všeč, ker smo se dijaki med sabo povezali in spoznali, da imamo nekateri tudi talent za snemanje videov. Upam, da bo takšnih delavnic čim več!
Sara

Bilo je zanimivo. Snemanje je bilo zanimivo, dosti smo se naučili in to znanje bomo lahko delili naprej. Snemali smo z aplikacijo Viva video. Hana in Špela sta nam veliko pomagali.
Nuša

S Tinkaro sva z delavnico zelo zadovoljni. Pridobili sva veliko novih idej in vtisov. Zanimivo bi bilo, če bi imeli še več časa za delavnico in bi nas bilo v skupinah več dijakov, saj bi bilo tako lažje posneti bolj "kvaliteten" film. Super izbrana delavnica!
Manca in Tinkara

Na video delavnici v Mladinskem centru Brežice sem se naučila veliko, kar mi bo zelo pomagalo pri mojem nadaljnjem delu z glasbo. Sedaj znam ustvariti video, ki lahko pritegne pozornost ljudi.
Tamara

Delavnica, ki sem se je udeležila že drugič zapored, me je presenetila. Bila je navdihujoča, zabavna, sproščujoča, zanimiva in predvsem ustvarjalna. Najprej so nam razložili osnove snemanja, nato pa smo to preizkusili v praksi. Z veseljem se jih bom še naprej udeleževala, tudi če bodo organizirane izven šolskega pouka. Živa

Delavnica mi je bila zelo všeč. Bilo je zanimivo, poučno in zabavno. Ob ustvarjanju filmčkov smo se zelo zabavali, zato je tudi čas minil zelo hitro. Zagotovo se bom udeležila še kakšne podobne delavnice. Vse pohvale predavateljicama, ki sta poskrbeli za zanimiv in razigran ponedeljek.
Urška

Na video seminarju nama je bilo všeč, naučili sva se veliko novega, kako narediti kratek filmček in ga urediti. Meniva, da bi bilo takšnih delavnic lahko več.
Klara in Nina

Zahvaljujemo se Ekonomski in Trgovski šola Brežice za sodelovanje ter Socialni akademiji za izvedbo delavnice.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik