Menu

VTISI IZ SREČANJA EVS MENTORJEV

Naša nova EVS mentorica Anja se je v Ljubljani pridružila dvodnevnemu srečanju mentorjev, ki se ga je udeležilo več kot 20 EVS mentorjev iz cele Slovenije.  Usposabljanje je potekalo v okviru nacionalne agencije MOVIT v petek, 13. 4. in soboto, 16. 4., v hotelu Stil.

Skozi različne oblike neformalnega učenja so udeleženci pridobili vpogled v pomen mentorja, kulturni šok, delili svoje izkušnje in posvetili veliko pozornosti aktivnemu poslušanju.  

Ena izmed metod učenja je bil odprti prostor, kjer so ob istem času potekale različne teme, ki so jih predlagali mentorji. Tako so lahko sodelujoči debatirali kako poteka delo z duševno zaostalimi, govorili o odnosu s prostovoljci, začeli načrtovati novo srečanje mentorjev, razglabljali kako se lotiti nemotiviranih prostovoljcev, se učili kako lahko film pomaga kot inštrument za raziskovanje okolja in skozi igro vlog poskušali rešiti različne situacije.

Namen srečanja je bilo spoznavanje različnih vlog, ki jih opravlja mentor, mreženje mentorjev, razumevanje učnega procesa prostovoljcev in pridobivanje novih metod za podpiranje prostovoljcev ter njihovih učnih procesov.

Veseli nas, da smo tudi v MC Brežice bogatejši za pridobljena dodatna znanja iz usposabljanja, ki jih lahko nudimo tudi našim mladim obiskovalcem.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik