Menu
  • Prebrano 405 krat

PONOSNI SOOBLIKUJEMO MLADINSKI SEKTOR V SLOVENIJI

PONOSNI SOOBLIKUJEMO MLADINSKI SEKTOR V SLOVENIJI

Predstavljamo zgodbo o uspehu Žuram s prijatelji ne z drogo, ki ga že več kot 16 let izvajamo na osnovnih šolah.  Prelistajte slovenske mladinske zgodbe o uspehu. Zgodbo Mladinskega  centra Brežice najdete na priloženem linku na str. 72  https://www.mlad.si/e-katalogi/Zgodbe_o_uspehu_II/

Na Uradu RS za mladino so v sodelovanju z organizacijami v mladinskem sektorju pripravili izid elektronskega zbornika z naslovom Zgodbe o uspehu II. del - mladinski sektor v šolah. Z zbornikom so prvič na enem mestu zbrani številni primeri dobrih praks, ki jih mladinske organizacije izvajajo v osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji in na ta način pomembno prispevajo k širjenju najrazličnejših oblik znanj, spretnosti in kritičnega načina razmišljanja mladih. S to dejavnostjo mladinske organizacije pomembno dopolnjujejo in nadgrajujejo proces formalnega izobraževanja, gre pa tudi za izjemen primer sodelovanja med formalnim in neformalnim izobraževanjem, ki je na ta način prvič v obliki e-knjige predstavljen strokovni in širši javnosti.

Namen izdaje zbornik je poleg promocije mladinskega dela tudi spodbuda šolam, da kot izvajalke programov neformalnega izobraževanja v šolah le-te prepoznavajo kot pomembne partnerje v procesu izobraževanja mladih in jih tako kot doslej še naprej uvrščajo v izven šolske dejavnosti v prostore šol.
»Iz predstavljenih praks je možno razbrati, da odnosi med mladimi in vzgojitelji sestavljajo temelje neformalnega izobraževanja. Vsi skupaj so soustvarjalci znanja in se učijo drug od drugega,» je v spremni besedi e-knjige zapisala ministrica prof. dr. Simona Kustec. Spremno besedo k zborniku je prispevala tudi direktorica Urada za mladino mag. Dolores Kores.

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik