Menu

IZMENJEVALNICA OBLAČIL

Dogodek

Dogodek:
IZMENJEVALNICA OBLAČIL
Kdaj:
Sob, 21. September 2019, 17:00 h - 20:00 h
Kje:
Mc Galerija - Brežice
Kategorija:
Delavnice

Opis

Imaš kak čuden kos oblačila doma, ki ti ni več po godu? Ali pa kašno res staro obleko skrito v omari? Le prinesi!

Če pa nimaš, prinesi samo sebe in pominglaj z nami ter izvedi kako se lahko povežeš z Mladimi za podnebno pravičnost ali narediš kakšno dobro stvar za okolje in svojo denarnico na drug način.


Tekstilna industrija je ena izmed večjih onesnaževalk okolja. Ogromne količine porabljene vode, barv, dolge razdalje za prevoz oblačil in s tem izpusti CO2, poleg tega pa še nesprejemljive delovne razmere za ljudi, ki delajo v tekstilni industriji. Vse to za ogromno oblačil, ki na koncu obvisijo skrita v omari.

Da si osvežimo garderobo, se podružimo, nekaj prihranimo in nenazadnje, da bo na planetu (na dolgi rok) manj oblačil, ki predstavljajo ogromne količine odpadkov in breme za okolje, pripravljamo izmenjevalnico oblek.

Pravila izmenjevalnice so precej enostavna:

Prinesete lahko DO PET KOSOV RABLJENIH OBLAČIL.

Izmenjava oblačil poteka po principu 1 za 1, ne glede na vrsto oblačila, torej, kolikor kosov prineseš, toliko jih lahko tudi odneseš.

Oblačila naj bodo čista in dobro ohranjena.
*Ne sprejemamo reklamnih majic, spodnjega perila, kopalk...

V primeru, da ne najdete oblačil za izmenjavo, lahko svoja prinešena oblačila odnesete domov ali pa pustite nam in jih bomo uporabili za prihodnjo izmenjevalnico oz. jih bomo podarili organizacijam, ki jih bodo v tistem času potrebovala - katerim, lahko izveste na samem dogodku.

Po izmenjevalnici in tudi med, vam bomo organizatorice in organizatorji na voljo za vsa vprašanja ter vam hkrati povedali še kakšno zanimivo stvar o tekstilni industriji, njenem vplivu na okolje. Hkrati pa predstavili gibanje Mladi za podnebno pravičnost, vztrajno gibanje, ki opozarja na nujnost ukrepanja v skladu s podnebno krizo in povezuje ljudi iz vseh vetrov z namenom doseganja okoljske in socialne pravičnosti. V juniju so z akcijo die-in, ki so jo izvedli pred na novo odprtim Primarkom, opozorili na izkoriščevalski stroj hitre mode.PROGRAM:

17:00 Izmenjevalnica oblačil in minglanje

18:30 Predstavitev gibanja Mladi za podnebno pravičnost

 


Prizorišče

Mc Galerija
Lokacija:
Mc Galerija
Naslov:
Gubčeva 10a
Poštna številka:
8250
Mesto:
Brežice

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik