Menu

KONFERENCA MLADOST JE NOROST, PO OBČINI SKAČE, KJER JE MOST

Dogodek

KONFERENCA MLADOST JE NOROST, PO OBČINI SKAČE, KJER JE MOST
Dogodek:
KONFERENCA MLADOST JE NOROST, PO OBČINI SKAČE, KJER JE MOST
Kdaj:
Čet, 7. November 2019, 09:00 h - 16:00 h
Kje:
Mc Dvorana - Brežice
Kategorija:
Delavnice

Opis

V četrtek, 7. novembra, kot eno od treh občin v Sloveniji, ki je pilotno uvedla sistem beleženja mladinskega dela - Logbook in kot ena izmed aktivnejših občin na projektu Europe Goes Local soorganiziramo nacionalno konferenco o razvoju mladinskega dela. Gre za zaključni dogodek dvoletnega programa v katerega smo bili vključeni kot občina z namenom izmenjave dobrih praks za dvig kakovosti mladinskega dela.

Konferenca je namenjena krepitvi podpornih struktur za razvoj mladinskega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih ter mreženju predstavnikov občin z namenom tesnejšega sodelovanja, izmenjave dobrih praks in medsebojnega učenja.

Vabljeni županje in župani, občinski svetnice in svetniki ter uslužbenke in uslužbence občin, ki se ukvarjate s področjem mladih in družbenih dejavnosti.

Na konferenci bomo:

- predstavili učinke mladinskega dela na mlade in lokalno skupnost,
predstavili Evropsko listino o lokalnem mladinskem delu in njeno dodano vrednost za predstavnike in zaposlene na občinah,
- poročali o rezultatih pilotnega projekta Logbook (sistem za dokumentiranje, vrednotenje in razvoj mladinskega dela), ki so ga v letošnjem letu izvajale občine Brežice, Ljubljana in Novo mesto,
- identificirali vaše potrebe na področju razvoja in krepitve mladinskega dela v lokalni skupnosti.

Konferenco organizirajo Zavod MOVIT, Urad Republike Slovenije za mladino, Mladinska mreža MaMa, Mladinski svet Slovenije, Občina Brežice, Mestna občina Novo mesto in Mestna občina Ljubljana.


Prizorišče

Mc Dvorana
Lokacija:
Mc Dvorana
Naslov:
Gubčeva 10a
Poštna številka:
8250
Mesto:
Brežice

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik