Menu

Mc Brežice prejel Znak Kakovosti Sveta Evrope

znak logoV Mladinskem centru Brežice smo si l. 2010 ob vzpostavitvi prenovljenih in dodatnih prostorov (mladinski hotel) zastavili vizijo, da bomo v petih letih postali izobraževalni center za JV Evropo, po vzoru že dveh obstoječih Evropskih mladinskih centrov (EYC - European Youth Center Strasbourg in Budimpešta). Naslednji korak proti tej viziji smo naredili l. 2012, ko je strokovna komisija Sveta Evrope svoj raziskovalno ocenjevalni obisk zaključila z odločitvijo, da se Mladinskemu centru Brežice z namestitvenimi kapacitetami (MC Hostel Brežice) za obdobje 2012-2015 dodeli laskavi Znak kakovosti Sveta Evrope za mladinske centre.

Strokovna komisija je ocenila MC Brežice kot primer dobre prakse, še posebej področje tem in aktivnosti, ki jih izvaja, način na kateri pristopa k mladim ljudem ter transparentnost in objektivnost pri samoocenjevanju. Prav tako so pohvalili predanost in prilagodljivost zaposlenih v mladinskem centru, vključenost centra v lokalno okolje in dobro sodelovanje z Občino Brežice. Pozdravljajo pa tudi aktivno vlogo centra v mladinski politiki ter sodelovanje z mladinsko mrežo MAMA.

Komisija Sveta Evrope je s ponovno kandidaturo centra v letu 2015, podaljšala veljavnost znaka kakovosti do 2018 (sledi podelitev znaka, ki bo v začetku leta 2016).

Več v tej kategoriji: O projektu MI! »

Zanimive povezave

Sofinancerji

Evs Evs Evs

Napovednik