Študijski obisk v MC Brežice

Projekt Out of the City

Nazaj

Študijski obisk v MC Brežice

ZPTM Brežice je v sklopu projekta Out of the City (OOTC) gostil petdnevni študijski obisk za mladinske delavce iz Slovenije, Srbije, Italije in Romunije. Na obisku je sodelovalo 24 mladinskih delavcev iz različnih partnerskih organizacij. Namen obiska je bil spoznati dobre prakse in izkušnje ter se udeležiti Vaških iger 2024 v Brežicah.

Prvi dan obiska je bil namenjen spoznavanju in grajenju skupine. Udeleženci so se seznanili s programom neformalnega izobraževanja, ki ga izvajamo na šolah, ter preživeli prosti čas na Mestni promenadi Brežice.

Drugi dan smo preživeli z organizacijo ID20 v Idriji, kjer smo spoznali njihovo delovanje in si ogledali Hišo Giser. Po kosilu v Gostilni Kos smo obiskali Mladinski center Idrija, kjer so nam predstavili svojo Zvezo mladinskih društev in mobilni mladinski center.

Sobotno dopoldne tretjega dne je bilo namenjeno predstavitvi lokalnih mladinskih društev, kjer smo spoznali Društvo študentov Brežice in društvo Aries, ki so nam demonstrirali tehnike samoobrambe. Popoldne smo si ogledali mesto in Vodovodni stolp Brežice, zvečer pa smo se udeležili Vaških iger, ki so se odvijale v središču mesta in vključevale tako lokalne kot mednarodne ekipe.

Četrti dan smo se srečali s predstavniki Zveze slovenske podeželske mladine (ZSPM), ki so nam predstavili svoje aktivnosti. Popoldne smo obiskali kmetijo Volovec, kjer smo spoznali predstavnike Društva podeželske mladine Brežice in uživali v domačih dobrotah.

Zadnji delovni dan je bil namenjen predstavitvi participativnega proračuna Občine Brežice in sodelovanju med mladinskim centrom in občino. Udeleženci so si ogledali Posavski muzej Brežice, sledila je predstavitev organizacije Mreža MaMa in osnutek razvoja metodologije za ruralno mladinsko delo. Študijski obisk smo zaključili z evalvacijo.

Projekt Out of the City je sofinancirala Evropska unija. Mnenja in stališča, izražena v okviru projekta, so zgolj mnenja avtorjev in ne odražajo nujno stališč Evropske unije ali Nacionalne agencije.

 

Študijski obisk v MC Brežice
Študijski obisk v MC Brežice
Študijski obisk v MC Brežice
Študijski obisk v MC Brežice
Študijski obisk v MC Brežice
Študijski obisk v MC Brežice

Stopite v stik